Magvas szakácskönyv

Magvas szakácskönyv

Szakácskönyvek, Újdonság

Nem véletlen, hogy az emberiség történelmének kezdetén főként gabonákkal és gyümölcsökkel táplálkozott, hiszen az emberi szervezet legkönnyebben ezt tudja energiává alakítani. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, rosttartalma segíti a méregtelenítést, fehérjetartalma nem ró nagy terhet a szervezetre, zsírtartalma pedig kedvező, és nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat.
Érdemes minél többféle gabona fogyasztását beilleszteni étrendünkbe, mert tartós, relatív olcsó, laktató, könnyen emészthető, tápanyagban gazdag alapanyagok, szemtermésük hűtés és más feldolgozás nélkül is hosszan tárolható átlagos háztartási körülmények között is.
Mindezeket összevetve a gabonák konyhai felhasználása napjainkra ismét idő-szerű; akár azért, mert szeretnénk kipróbálni, megismerni, vagy már gyakoroljuk a gabonaalapú, reform melléknévvel illetett táplálkozást, akár azért, mert csökkenteni szeretnénk a húsok és húskészítmények fogyasztását, akár csak azért, mert új gasztronómiai élményekre vágyunk.
Összeállításunkkal néhány receptet szeretnénk feleleveníteni, és megismertetni a gabonák átlagos konyhai használatát, vagy akár a mindennapi menüsorba illesztését.

 

 

 

 

Share Button