Bemutatkozunk

Manapság, amikor szinte mindenki előszeretettel ül a tévé előtt, szörfözik a neten, torrentezik vagy facebookozik és nyomkodja a tabletet, az Ipad-et, a telefont vagy egyéb kütyükkel babrál… hát lehet, hogy nem a legjobb ötlet, de én továbbra is könyveket adok ki – immáron lassan 20 éve.
Miközben a barátaim, ismerőseim a rendszerváltás előtti években szép sorban nyugatra disszidáltak, én kalandvágyból itthon maradtam, és utcai könyvárusként kezdtem 25 évvel ezelőtt, szinte egyetlen fillér nélkül. Majd amikor rájöttem, hogy azoknál a könyveknél, amelyeket árulok, én tudok jobbat kitalálni, elkezdtem először a saját könyveimet kiadni, majd a kezdeti sikerek után mások írásait is publikálni.
Nincs túlbonyolítva a filozófiám, mivel még mindig szeretek olvasni, ezért elsősorban olyan könyveket adok ki, amelyeket én is szívesen elolvasnék, vagy legalábbis ennyiért biztosan megvásárolnék.
Az ötlet egyszerű, de működik, nem titkolt célom az, hogy minél több vásárlóhoz eljuthassanak a kiadványok, ezért terjesztjük őket nem a hagyományos könyvesbolti rendszerben, és adjuk őket olyan alacsony és korrekt áron (499 Ft/db), hogy a pénz egyáltalán ne legyen akadály.
A vagabund könyvek megtalálhatók és megvásárolhatók a legnagyobb élelmiszer-hálózatokban (COOP, REAL, CBA), ajándékboltokban, büfékben, újságosoknál és további kiskereskedelmi üzletekben is a STOP táblás forgóállványokon.
Közel 500 könyvet adtam ki eddig, a borítókat én tervezem, a témákat én találom ki, ezekhez keresek szerzőket és grafikusokat, akik megírják és megrajzolják az elképzeléseimet – jobban, mint ahogyan megterveztem eredetileg.
Szabadidőmben fejlesztek, és kitalálok társasjátékokat is, már több játékom megjelent, illetve megjelenés alatt áll itthon és a nemzetközi piacokon is (Gyümi-Fruit Mix, Panda!, Macskajáték, Mexican Standoff, Dr.Gomb, stb.).
Számomra a legszebb pillanat az, amikor nálunk mindenki telefon letesz, kütyü letesz, tévé kikapcs és vagy egy jó könyvbe temetkezik, vagy belemerülünk a társasjátékozásba, mert ott ismerjük meg igazán egymást, és végre együtt van az asztal körül a család és a barátaink.
Szóval, ha jól végiggondoljuk, napjainkban ez a kombináció – könyveket és társasjátékokat kiadni itthon – bizony őrültségnek tűnik, de nem baj, vállalom.
A jó ötlet sohasem megy ki a divatból!