555 finom leves

Bártfai László

555 finom leves

Szakácskönyvek

A magyar ember régi alaptétele, hogy leves nélkül nem ülünk le az asztalhoz!
A jól elkészített finom, forró leves nem terheli meg a gyomrot, étvágygerjesztőként hat, ráhangol az ebédre, csillapítja az első éhséget, de nem laktat, elindítja a gyomornedveket és „helyet csinál a következő fogásnak”.
Nagyon fontos a jó kezdet az étkezéseknél, mivel egy átlagos menüben a leves rendszerint az első helyen áll. A tartalmasabb fogást egy könnyedebb levessel, míg egy kevésbé laktató fogást egy tartalmasabb levessel vezethetünk be, így kímélve a gyomrunkat.
Nem ajánlatos azonban csupán levessel jóllakni, mivel nem tartalmaz annyi fontos, nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, rostot és fehérjét, mint a szilárd ételek.
Betegek számára is gyakran ez az egyetlen erőt adó, jóleső táplálék, az erőleves.
Leveses szakácskönyvünkből megtudhatják, hogyan készül többek között a bajai halászlé, a francia hagymaleves, a kapros húsgombóc leves és a magyaros gulyásleves.

 

 

 

Share Button