Házi kenyerek és péksütemények

Bártfai László

Házi kenyerek és péksütemények

Szakácskönyvek

Hogy miért süssünk otthon kenyeret és péksüteményt?
Mert csodálatos illatuk betölti az otthonunkat, barátságosabbá varázsolja az estéinket. Nagyon könnyű elkészíteni és kevés időt vesz igénybe. Változatos, mert
tudunk sütni kalácsot, fánkot, pogácsát, pizzát, tortillát, zsemlét, kiflit, kenyeret és sok más finomságot is.
Ezerféle ízű lehet, mert tehetünk bele akár mézet, mandulát, mazsolát, narancsot, de még túrót, olívabogyót is! Egészséges, mert készíthetjük rozslisztből, kukorica-lisztből, teljes kiőrlésű lisztből, süthetjük világosra, barnára, amilyenre csak akarjuk, a variációk végtelenségé-nek csupán a fantáziánk szab határt!
A recepteket megtanulni szinte csak egy pillanat, ráadásul lényegesen olcsóbb, mint ha vásárolnánk.
Ilyen finomat meg úgysem kapnánk.
Egyszóval: Jó sütést és jó étvágyat!
…és még mindig van egy érvünk: végre használhatjuk a kedves mamától ajándékba kapott kenyérsütő gépet!

 

 

 

Share Button