Hamupipőke királykisasszony

Vagabund Kiadó

Hamupipőke királykisasszony

Kemény táblás mesekönyvek

Volt egyszer egy gazdag ember, aki boldogan élt feleségével és szépsé-ges leányával. Történt egyszer, hogy a felesége nagyon megbetegedett és nemsokára meg is halt. A gazdag ember a gyászév leteltével új asz-szonyt hozott a házhoz, akinek magának is volt két lánya.
Kis idő múlva azonban a gazdag ember is meghalt, így a leány magára maradt a mostohájával és annak lányaival. Most, hogy a mostoha lett az úr a házban, kimutatta a foga fehérjét. Édes lányait szeretgette, babusgatta, mostohalányát pedig a konyhába parancsolta és ettől kezdve cselédként bánt vele. Gúnyolta és el is nevezete Hamupipőkének.
A dolgos lány kora hajnalban ébredt, vizet hordott, fát vágott, tüzet rakott, főzött és mosott, ami piszkos munka volt, mindet neki kellett elvégezni a mostoha testvérei helyett is. Szegény lány csak titokban reménykedett, hogy egyszer majd jobbra fordul a sorsa.
Történt egyszer, hogy a király háromnapos mulatságot rendezett, mert feleséget akart a fiának találni, s meg is hívott minden hajadon leányt a bálba az egész birodalomból…

 

 

Share Button