Befőttek és savanyúságok

Vagabund Kiadó

Befőttek és savanyúságok

Szakácskönyvek

Tartósítás ecettel, sóval, olajjal, befőzés, savanyítás, lekvár- és dzsemkészítés, zseléfőzés, savanyúság eltevés, mélyhűtés, aszalás, kandírozás, szárítás, szörpkészítés – megannyi egy-szerű módja annak, hogy az ízletes nyári gyümölcsöket és
zöldségeket üvegbe zárva, tartósítva elrakjuk a spájzba, kamrába és majd az ínséges téli napokon elővarázsoljuk!
Nem egyszerűen arról van szó, hogy majd karácsonykor eszünk egy kis őszibarackbefőttet, amit a nagymama rakott el, hanem a zord téli napokban a tavasz és nyár illatát, hangulatát, ízeit varázsoljuk az otthonunkba.
Továbbá ki az, aki nem szereti a szamócalekvárral töltött palacsintát, a csalamádét, a kovászos uborkát, vagy akár a bodzaszörpöt? Az valószínűleg nem is élvezi az életet!
Magyarok vagyunk, szeretünk enni, és szeretünk élni.
Könyvünk nekünk szól – magunkról.
Egyébként a nagymamám szerint nem is igazi befőzés az, ha nem készül hatalmas mennyiségben, hogy aztán a kamrapolcon sorakozzanak a finom lekvárok, savanyúságok, befőttek és házi szörpök egész télen.

 

 

 

Share Button