555 burgonyás recept

Bártfai László

555 burgonyás recept

Szakácskönyvek

A burgonya nemcsak nélkülözhetetlen, de a kenyérrel együtt a legfontosabb energiaforrásunk is. Könnyen emészthető és sok értékes tápanyagot tartalmaz, elsősorban keményítőt és C-vitamint, s vitamintartalmát képes egész évben megőrizni
megfelelő tárolás esetén. Naponta szerepelnie kellene az étrendünkben, főként télen, amikor kevesebb a zöldség és a gyümölcs.
A burgonya felhasználása szinte kimeríthetetlen, csak az emberi kreativitás szabhat neki határt, süthetjük-főzhetjük héjával vagy akár anélkül, párolhatjuk, piríthatjuk vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk.
A magyar nép igen találékony, megszámlálni is nehéz, hányféle elnevezéssel illette legkedveltebb táplálékát – pl. krumpli, kutyatök, pityóka, sváb-tök, csucsorka vagy akár kartifli, kolompér és krumpér.

 

 

 

Share Button